Van ahol a fogaim közé rendszeresen ételdarab szorul. Mit tehetek ellene, mi okozhatja?
Ezekre a fogközökre még jobban oda kell figyelnie a fogtisztítás során! Attól függően, hogy milyen széles a fogköz (mekkora a hely a két fog között) vagy fogselymet (ha kicsi a hely) vagy fogköztisztító fogkefét (ha nagyobb) kell használjon. Ezeknek a technikáknak az elsajátításában a fogorvos tud segíteni.
A helyes fogtisztításon kívül fontos, hogy ezzel a panaszával fogorvoshoz forduljon, mivel ennek több oka is lehet és egy részük ellátást igényel.
Okozhatja például az ételbeékelődést fogszuvasodás, ilyenkor a foga(ka)t be kell tömni. HA már tömöttek okozhatja az, hogy a tömés alakjából adódóan nem érintkeznek kellően szorosan az egymás mellett lévő fogak. Ezt is lehet korrigálni.
Illetve lehet, hogy a fogak jól érintkeznek, de az ínysorvadás olyan mértékű, hogy a normálisan ínnyel kitöltött fogköz "üres", nem tölti ki az egészséges ínyszövet. Ilyenkor az íny állapotának rendszeres ellenőrzésében és kezelésében illetve a speciális fogköztisztító technikák megtanításában tud Önnek segíteni a fogorvos.
előző bezár következő